VirtualBox E_FAIL (0x80004005) Kodlu Oturum Açma Hatası Çözümü

Merhabalar, bu yazımda VirtualBox 6.1.14 sürümü üzerinde yaşadığım bir sorunun çözümünden bahsedeceğim. "E_FAIL 0x80004005 kodlu sanal makine oturum açma hatası oturum açma başarısız" hatasıyla karşılaştım.


Bu hatanın sebebi bilgisayarımızda sanallaştırmanın kapalı olmasından kaynaklıdır. Bilgisayarımızın BIOS ayarlarından sanallaştırma özelliği aktif edilerek sorun çözülmektedir. Öncelikle bilgisayarımızı yeniden başlatarak boot ekranında BIOS ayarlarına girmemiz gerekiyor. BIOS ayarlarına girebilmek için boot ekranında yani bilgisayar açıldığı anda işletim sistemi başlamadan önce klavyemizden  F2, F10, DELETE gibi(Bu BIOS giriş tuşları bilgisayar marka ve modeline göre farklılık göstermektedir.) BIOS giriş tuşuna basmamız gerekiyor.


 BIOS ekranında "Configuration" penceresine geçip "İntel Virtual Technology" seçeneğini "Enabled" yapıyoruz ve "F10" tuşuyla yaptığımız değişikliği kaydedip çıkıyoruz. Burada "Enabled" yaptığımız "İnter Virtual Technology" seçeneği bazı bilgisayarlarda "Virtualization" seçeneği olarak bulunur, bu durumda "Virtualization" seçeneği "Enabled" olarak değiştirilir. Bilgisayarımız açıldığında E_FAIL 0x80004005 hata kodu ortadan kalmış olacaktır. 





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Active Directory GPO(Group Policy Objects) Nedir ? Ne İşe Yarar ? Nasıl Uygulanır ?

Cisco Packet Tracer ile Cisco Cihazlarda Vlan Yapılandırması

Linux'da $PATH Kullanımı